Press

 
 
6734119-en-danskdesignet-lampe-vender-hjem1.jpg
 
144040369455dad0eeded66cc19-portrait-a-betz-860x600.jpg
media-news-23462-16820.jpg

En danskdesignet lampe vender hjem, berlingske.dk

Lyset bryder igennem lampens skærm og danner billeder på væggen. Skyggebilleder, der ligner noget, man kunne få meget sjov ud af som barn. Det er, hvad Amanda Betz' lampe Shayk kan. Den bryder lyset op og dekorerer omgivelserne med geometriske skygger, og nu kan den købes på det danske marked.


Papiret og den arabiske inspiration, designetc.dk

Papir som formidler mellem idé og form. Enkle konstruktioner og arabiske moskeer. Designer Amanda Betz er en hybrid mellem nordisk funktionalisme og etnisk mønstermagi. Lige nu er hun aktuel med en lampe på udstillingen Ultimate Impact i Rundetårn.

 

DET FOLDEDE PAPIR HAR GIVET LYS I TILVÆRELSEN, faod.dk

”Gennem sin eksperimenterende proces har Amanda udviklet et unikt foldemønster med ottekanter i midterpartiet. Som den første lampe i Le Klints historie er der perforeringer i foldningernes flader.  Perforeringerne skaber en graduering fra oplyst til gennemlyst, og et glimtende lysspil skaber et rum i sig selv såvel som den indtager rummet”, skriver Le Klint om Amanda Bets lampe Cassiopeia.

Amanda Betz.jpeg

Her er produkterne, du ikke vidste er lavet af papir, politiken.dk

»Noget af det gode ved papir er også, at det er let. Det vejer ingenting, og det koster ikke særlig meget. Jeg har arbejdet med metal og træ og er lidt træt af det – jeg er jo ikke en stor, stærk mand«, fortsætter Amanda Betz, som også har eksperimenteret med papir til møbler – primært i udstillingsøjemed, for de har det med at falde sammen, når man sætter sig i dem.

Nye designere iBOLIGEN21.jpg
 
06a24890bb0d44728d846131638cdf0b.jpg

10 danske designere du bør kende til, iboligen.dk

Designer Amanda Betz udfordrer de materialer, hun arbejder med til at skabe spændende silhouetter. Hendes pendant Shayk har været fremvist i MoMa Store i New York.

 

Fænomenal til at folde papir og kan forvandle det til poetiske designskulpturer, bobedre.dk

Da BO BEDRE møder 33-årige Amanda Betz er hun netop vendt hjem fra New York nogle få timer forinden. Hun har deltaget i Danish Design Review NYC 2012 arrangeret af konsulatet i New York, DDC og designskolen Parsons. Amanda var med som Rising Star i et felt, der også talte otte andre unge designere. Og det er ikke tilfældigt, at Amanda Betz er en af dem, der hives frem når Danmark skal vise, hvilken vej dansk design bevæger sig lige nu.